Spam mentes levelezés egyszerűen

Csepregi Zoltán

Gyakran landolnak spam mappában üzleti leveled? Egyszerűbb a megoldás, mint gondolnád!

5+1 apró, de hasznos tanácsot adunk, amiket betartva üzleti leveleid nagy valószínűséggel nem kerülnek spam mappába, emailcímed pedig spamlistára.

Címzett

Ha a szervezeten kívüli partnereknek írsz, ne adj meg 5-nél több címzettet, hanem használd a másolat mezőt, illetve ha tömegesen szeretnél levelet küldeni, akkor minden e-mail címet rakj rejtett másolatba, és saját e-mail címed legyen a címzett. Fontos tudnod, hogy ebben az esetben az adott címzettől kapott választ a többi, rejtett másolatban lévő cím nem kapja meg.

Tárgy

Bármilyen jellegű, tartalmú levelet küldesz is a vállalati email-címedről, mindig add meg a tárgyat, lényegre törő, és ne általános szöveggel töltsd ki ezt a mezőt.

Tartalom

Sose használd csevegésre, rövid üzenetváltásra üzleti levelezésed. A folyamatos, rövid, sokszor tárgy nélküli levelek egy jól beállított levélszemét-szűrőn nagy valószínűséggel fenn fognak akadni. Ne küldj hírleveleket az üzleti levelező rendszeredből, használj erre célszoftvert, így biztosan nem kerül spam-listára a szolgáltatód.

Csatolmány

Minden esetben kerüld a szöveg és tárgy nélküli mellékletek küldését, továbbítását. Egy megbízható üzleti levelező szolgáltató nagy figyelmet fordít a levelekkel érkező csatolmányokkal kapcsolatos védelmi beállításokra. Éppen ezért ajánljuk, hogy a leveledhez küldött mellékleteknél figyelj a fájlok nevére, kiterjesztésére, és különösen a méretére. A 10MB feletti csatolmányokat küldd felhő alapú fájlmegosztók segítségével.

Beállítások

Használd a szolgáltatód által kínált beállítási lehetőségeket. Állítsd be az email-címedhez tartozó valamennyi adatot, így elkerülheted, hogy név nélkül küldj fontos üzleti leveleket.

Domain

Az ingyenes szolgáltatók által kínált email-címeknél nincs lehetőségünk saját, a vállalkozásunkra szabott domain használatára. Véleményünk szerint ez alapvető lépés minden cég számára, hiszen ezzel önmagát pozicionálja, illetve bizalmat épít leendő ügyfeleiben is.

A fenti tanácsokon felül különösen fontos olyan szakmai partnerre bízni üzleti levelezésünk kezelését, aki folyamatosan segít nekünk, proaktívan mutatja be a rendszer újdonságait, a lehető legtöbbet hozza ki levelezésünk teljesítményéből, a lehető legnagyobb biztonságot nyújtva az üzemeltetés során.

Domain regisztráció

A domain a számítógépek (kiszolgálók) azonosítására szolgáló névtartomány. Az internetre csatlakozó összes számítógépnek egyedi azonosítója, ún. IP-címe van, ami hasonló a személyi igazolvány számhoz. Az egyedi domain címmel vagy címekkel honlapod és levelezésed könnyen elérhetővé válik az interneten.

Megnézem az üzleti levelezés csomagokat

Megnézem

Feliratkozom a cikksorozatra!

Csepregi Zoltán
Csepregi Zoltán

Csepregi Zoltán, a W5labs márkacsoport alapítója és ügyvezetője, az Év Fiatal Üzletembere Díj kitüntetettje. Vállalkozását 2018-ban beválasztották az OTP Business Nagykövet programjába. Az IT szektorban szerzett tapasztalatait kezdetekben hálózatüzemeltetéssel és személyi informatikai szolgáltatásnyújtással alapozta meg. Induló vállalkozásának fő profilja is a hostinghoz kapcsolódott, ugyanakkor a W5labs mára egy 30 főt foglalkoztató digitális kreatív ügynökséggé nőtte ki magát, széles körű megoldásokat nyújtva a grafikai tervezéstől a webfejlesztésen át az egyedi hosting-szolgáltatásokig. Közel 15 éves szakmai tevékenysége során a kezdeti megszállottság és eltökéltség a minőségi szolgáltatások létrehozása iránti vággyá formálódott és az így összegyűjtött szakmaiságot mára már nem csak személyében, de vállalkozásán keresztül is megosztja a nagyvilággal. Az évek során szakterületévé vált a vállalkozásfejlesztés és értékesítés, a kezdeti hálózatüzemeltetésből/Linux alapú szerverüzemeltetésből nyert tapasztalat pedig kiegészült biztonságtechnikai szemlélettel, mely folyamatos fejlődésen keresztül elért naprakész tudást biztosít számára az informatika ezen területén. Ez a tudás és az IT szakma iránti elhivatottsága vezérli, hogy folyamatos tanulással és fejlesztésekkel a leghatékonyabb technológiai megoldásokat kínálja ügyfeleinek.