Hogyan szervezd meg a távmunkát, ha eddig nem volt rá szükséged?

Csepregi Zoltán

Az alábbi cikkben bemutatunk 5 hasznos eszközt, ami segíthet a hétköznapi feladatok egyszerűsítésében, automatizálásában.

Úgy érzed, az évek alatt jól felépített és megszervezett rutinok most összeborulnak? Napról napra improvizálsz, hogy milyen alternatív megoldással tudnád az eddigi napi munkafolyamatokat helyettesíteni, de egyelőre még nem látod a fényt az alagút végén? Tarts ki, nagyon sok cég, vállalkozás került most ilyen helyzetbe.

A piacon rengeteg szoftver, alkalmazás érhető már el, amelyeket kifejezetten távmunkára és a folyamatok automatizálására, könnyebb áttekinthetőségére és menedzselésére alkottak meg, legyen szó videókonferenciáról, munkaerő kapacitás tervezéséről, vagy kommunikációról.

Fontos, hogy az eddig egy irodában, épületben egymás mellett dolgozó kollégák otthonról is ki tudják alakítani a hatékony munkát. Azonban rengeteg félreértés, feszültség és fölösleges körök adódhatnak, amíg ez a folyamat kialakul. Mi legyen az információáramlás menete? Honnan tudják a vezetők, hogy milyen tempóban haladnak a projektek? Hogyan tudnak az alkalmazottak riportolni. Mindenre van manuális megoldás, ezek azonban rengeteg időt elvesznek az aktív munkavégzésből, ez a termelékenység és az eredmények rovására megy, ezt pedig a jelenlegi kritikus helyzetben senki sem engedheti meg magának. Ha valamikor, akkor most van szükség még nagyobb összetartásra, csapatmunkára, és hatékony, automatizált folyamatok kialakítására.

Gondoljunk csak bele, mennyi idő elmegy azzal, ha egyesével, kézzel pötyögünk be napi státusz riportokat a vezetők számára, vagy ha végeláthatatlan köremailekben próbálunk meg mindenkit mindenről tájékoztatni. Mindezekre a problémákra van azonban már létező megoldás!

Összegyűjtöttünk 5 hasznos eszközt, lássuk a listát

1. Slack

Kommunikációs eszköz, melyben az egyes munkacsoportoknak, projekteknek külön csoportot, szobát hozhatunk létre. Azonnali üzenetek küldésére, kapcsolattartásra tökéletes, és egyszerűen használható.

2. Trello

Kanban típusú projektmenedzsment rendszer a feladatok átlátható kezelésére. Ha eddig nem volt bevezetve a cégednél hasonló szoftver, a Trello az egyik legjobb választás. Egyszerűsége könnyű használhatóságot biztosít, a gyors szűrőkkel pedig szempillantás alatt átlátható, hogy melyik feladatot, kinek, mikorra kell elvégeznie.

3. Float

A Float a csapat napjainak, munkaidejének tervezését segíti vizuális eszközökkel, így pontosan nyomon követhetjük, hogy ki, mikor, mennyit dolgozik az egyes projekten, ügyfélen, és mikor áll készen a következő feladatra. Színkódok és egyéb jelölésekkel részletesen, órára lebontva is meg tudjuk tervezni az előttünk álló heteket, akár hónapokat.

4. Zoom

A Zoom szoftver segítségével egyszerűen és könnyen szervezhetünk meg videókonferenciákat, webinárokat, amelyek a személyes találkozók és meetingek nagy részét felváltják a következő időszakban.

5. Google G Suite

Egy csomagban elérhető a megszokott Office programcsomag, ami mobil eszközökről egyaránt elérhető, emellett lehetővé teszi a munkatársak számára az anyagok egyidejű szerkesztését. Dokumentumok, táblázatok, prezentációk, naptár a felhőben.

Ha szeretnél biztosra menni, bízd tapasztalt szakértőkre a felmérést és a beállítást!

A W5host csapata felméri vállalkozásod igényeit, és felállítjuk Neked a saját cégedre szabott Home Office rendszert!

A piacon rengeteg szoftver, alkalmazás érhető már el, ezért mi nem egy újabb rendszert fejlesztünk le neked nulláról - hanem kiválogatjuk az ismert és bevált megoldásnak azt a portfolióját, amelyre a Te vállalkozásodnak szüksége van!

Hogy néz ki ez a folyamat?

Töltsd ki az oldal alján található kérdőívet, ami alapján már kapunk egy nagyjábóli képet arról, hogy melyik megoldások lehetnek fontosak a Te céged számára.

Ezt egy telefonos konzultáció követ, melynek végén elkészül a személyreszabott lista.

Saját irányítópult

Az elérhető eszközök megoldást nyújthatnak a problémákra, azonban egyben nagy zavart is kelthetnek a szervezetben. Annak érdekében, hogy céged minden munkavállalója számára egyértelmű legyen, hogy melyik szoftvert mire kell használni, létrehoztunk egy irányító pultot, amelyről nem csak, hogy mindegyik gombnyomásra elérhető, de útmutatást nyújt a helyes alkalmazásra. Egy jelszóval védett rendszerben beállítható a csapattagok számára, hogy melyik eszközök legyen elérhetők számukra, vállalkozásod számára új és eddig használt szoftvereket egyaránt beleértve.

Kérj konzultációt most!

Az alábbiak közül melyek fontosak a mindennapok során?

Feliratkozom a cikksorozatra!

Csepregi Zoltán
Csepregi Zoltán

Csepregi Zoltán, a W5labs márkacsoport alapítója és ügyvezetője, az Év Fiatal Üzletembere Díj kitüntetettje. Vállalkozását 2018-ban beválasztották az OTP Business Nagykövet programjába. Az IT szektorban szerzett tapasztalatait kezdetekben hálózatüzemeltetéssel és személyi informatikai szolgáltatásnyújtással alapozta meg. Induló vállalkozásának fő profilja is a hostinghoz kapcsolódott, ugyanakkor a W5labs mára egy 30 főt foglalkoztató digitális kreatív ügynökséggé nőtte ki magát, széles körű megoldásokat nyújtva a grafikai tervezéstől a webfejlesztésen át az egyedi hosting-szolgáltatásokig. Közel 15 éves szakmai tevékenysége során a kezdeti megszállottság és eltökéltség a minőségi szolgáltatások létrehozása iránti vággyá formálódott és az így összegyűjtött szakmaiságot mára már nem csak személyében, de vállalkozásán keresztül is megosztja a nagyvilággal. Az évek során szakterületévé vált a vállalkozásfejlesztés és értékesítés, a kezdeti hálózatüzemeltetésből/Linux alapú szerverüzemeltetésből nyert tapasztalat pedig kiegészült biztonságtechnikai szemlélettel, mely folyamatos fejlődésen keresztül elért naprakész tudást biztosít számára az informatika ezen területén. Ez a tudás és az IT szakma iránti elhivatottsága vezérli, hogy folyamatos tanulással és fejlesztésekkel a leghatékonyabb technológiai megoldásokat kínálja ügyfeleinek.